Social Innovation Award voor de Wikiwijk

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Social Innovation Award voor de Wikiwijk

1 oktober 2013 Anders 0

European Social Innovation WeekBloemen van de juryHet team van het Huis van Overvloed heeft opnieuw een spannende tijd achter de rug. Dit keer, omdat het huis op de nominatielijst stond voor de Social Innovation Award 2013. En daar zijn we heel erg trots op. De prijs ging uiteindelijk naar een ander, ook heel innovatief, initiatief: Wikiwijk.

Vrijdag 20 september is tijdens het slotevenement van de European Social Innovation Week de Social Innovation Award uitgereikt.

Innovatie
Deze prijs gaat jaarlijks naar de meest veelbelovende aanpak op het terrein van economische en maatschappelijke innovatie. Het gaat hierbij niet zozeer om een technologische ontwikkeling of een briljant idee, maar vooral om een slimme toepassing, doorontwikkeling of procesverbetering.

ESIW
De prijsuitreiking was tijdens de European Social Innovation Week (ESIW) van 16 tot en met 20 september. Deze week gaat over nieuwe inspirerende samenwerkingen tussen ondernemende mensen uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de wetenschap.

Duurzaamheid
Initiatieven die betekenisvol zijn of kunnen worden voor de maatschappij staan die week in het voetlicht. Zij dragen bij aan oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals de zorg, het onderwijs, de arbeidsmarkt en duurzaamheid.

Verder onderzoeken ze die week hoe regionale en internationale initiatieven elkaar kunnen versterken.

Winnaar
De winnaar van de Social Innovation Award is dit jaar Wikiwijk, een internetomgeving die mensen in staat stelt om via internet zaken te regelen die van belang zijn in hun dagelijks functioneren of hun eigen woonomgeving. Vorige prijsuitreikingen waren voor SafeCity, Dementie Experience, Genicap, Bouwteam+ en Prins Heerlijk.