Valkhof museum wordt Huis van Overvloed

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Valkhof museum wordt Huis van Overvloed

14 januari 2013 Bouwen 8

Museum Het Valkhof

Het Museum het Valkhof in Nijmegen staat boordevol hedendaagse kunst en Romeinse schatten. Heerlijk om door te dwalen. Waar wij met het bouwen van Huis van Overvloed tijdens het graven hoopten geen Romeinsche schatten aan te treffen (dat is gelukt) en ons enige kunststuk onze terp is, lusten ze er bij het Valkhof museum juist wel pap van.

Zo kon je er de afgelopen maanden de prachtige tentoonstelling zien van Europese pop art. Werk van David Hockney tot Woody van Amen, het was er allemaal. Zoals iedere tijdelijke tentoonstelling was er ook dit keer een prachtig decor voor gebouwd door Theo, Bert, Ruud en Jory. Maar wat moet je met alle materialen als de tentoonstelling eenmaal is afgelopen? Ze belden Huis van Overvloed en ja, wij hebben zeker wat aan hout en gipsplaten.

De afgelopen dagen hebben we met man en macht gewerkt aan het demonteren van de tentoonstelling. Leuk om in een museum achter de schermen te werken en wat fijn dat we nu 300 gipsplaten en een flinke portie hout erbij hebben. Niet zomaar hout en gips, nee, museaal hout en gips. Stukjes Valkhof worden dus zomaar stukjes Huis van Overvloed. Dank, o, Valkhof!

 

8 antwoorden

  1. […] oh ja, ik ben bij het demonteren en vervoeren van de gipsplaten geweest, die wij mochten hebben van het museum Het Valkhof. Verder heb ik laatst een storing verholpen in  de elektra. Dadelijk ga ik kijken wat ik nog meer […]

Reacties zijn gesloten.