Trillen, puin uitschuiven en opnieuw trillen

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Trillen, puin uitschuiven en opnieuw trillen

20 juni 2012 Bouwen 0

We waren al een tijdje op zoek naar mensen die konden helpen om in fases het fundament van Huis van Overvloed stevig aan te trillen. Op een scheve toren van Pisa in Lent zit immers niemand te wachten. Tot gisteravond bij de meet & greet in Lux hadden we nog geen trilplaat binnen ons bereik.
En toen was er Charles Tanahatoe…

Charles kwam net als 50 anderen kennis maken met alle meebouwers bij de Meet & Greet. Toen hij hoorde dat wij een trilplaat zochten zei hij: morgenochtend (vandaag dus) kom ik met een trilplaat. Verbaasd en blij wisselden we telefoonnummers uit.

Vanochtend was het inderdaad zover. Charles stond met zijn trilplaat op de aanhanger op de bouwlokatie. Hij heeft vakantie en ‘nogal wat vriendjes’ in de bouw. Van Van Venrooij wegenbouw heeft hij de triplaat mogen lenen, ‘omdat ze heel erg mvo zijn bij Van Venrooij.’

Hij had zelf zin om lekker zijn oude vak uit te oefenen en trilde eerst de bodem wat aan. Voor we er erg in hadden had hij een vriendje met een shovel gevraagd om het eerder aangevoerde puin te verspreiden. Nog geen half uur later was Charles het puin alweer aan het aantrillen.

Het fundament is nu klaar voor de volgende fase: een laag zand en de fundering van stoeptegels. Dankje, Charles.