Pannenkoekenboot meert aan bij Terras van Overvloed ?

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Pannenkoekenboot meert aan bij Terras van Overvloed ?

3 oktober 2013 Anders 0

pannenkoekenbootEen aantal weken van ruimte nemen, informatie vinden en lekker andere dingen doen zijn voor ons nu voorbij. Hoe ziet de toekomst er uit voor Huis van Overvloed?

Bouwen op dezelfde plek en op dezelfde manier? Dat gaan we niet doen. Eer we klaar zijn moeten we weer afbreken, want het terrein wordt aan de rivier geschonken per 1 januari 2016.

Wat dan wel?
Het terrein aan de Bemmelsedijk, het Terras van Overvloed, is dus over en stellen wij ter beschikking voor iedereen die samen (buiten) een activiteit organiseert, die de buurt, de stad of de wereld een beetje leuker of beter maakt.

Wil je dat?
Doe hier dan een aanvraag. Als je het terrein wilt gebruiken als (buurt-)moestuin dan kan dat. Wil je de pannenkoekenboot laten aanmeren in het water bij ons terrein aan de Bemmelsedijk? Meld je dan ook even.

Let wel: de aanvraag geldt voor het gebruik van het terrein, met achterlating van het terrein in de staat waarin het is aangetroffen (schoon, dus!) en de uitvoering (met alle toeters en bellen, zoals het aanvragen vergunningen) is geheel aan de aanvrager.

We voelen ons als groep verbonden met de visie, dat er zo veel overvloed is, dat je daarmee bergen kunt verzetten. Vanuit die visie gaan wij verder.

Dat ziet er in de praktijk zo uit:

  • de groep van Huis van Overvloed (300+ mensen) is inzetbaar om mooie projecten op te pakken voor de stad en haar bewoners. We hebben daarvoor een ‘hotline’ met de burgemeester. Je kunt je nog altijd aansluiten bij onze groep via deze link  en komen meehelpen wanneer en hoe jij dat wilt.
  • we zijn beschikbaar om andere mensen en projecten op weg te helpen. We delen graag wat we geleerd hebben.
  • we willen een plek realiseren (eventueel in een bestaande, leegstaande winkel), waarin ontmoeting kan plaatsvinden en waar we mooie projecten waar kunnen maken, zoals het ook de bedoeling was in het Huis van Overvloed. Ook voor jou. We willen hier als experiment een deelwinkel van maken: een plek waar je in de deeleconomie kunt stappen en leert hoe die te gebruiken voor jouw droom.
  • we blijven open staan voor mooie kansen om op bijzondere plekken weer iets te bouwen. Je weet maar nooit… Wie weet krijgt iemand het voor elkaar, de pannenkoekenboot in de plas naast ons terrein te krijgen!

We hebben genoten van de reis, zoveel moois gemaakt en meegemaakt. De reis gaat voort, ga je mee?

Hier kan jouw evenement staan!

Hier kan jouw evenement staan!