Handjes van de Week Stijn Timmerman

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Handjes van de Week Stijn Timmerman

19 juni 2013 Bouwen Handjes van de week 0

Stijn De Timmerman met zonnepaneelTimmerman Stijn Arnoldussen is de hoofdpersoon van deze Handjes van deze Week. Zijn handdruk is ferm en hij weet duidelijk van doorpakken. Deze rasechte Nijmegenaar heeft jarenlang in Den Haag gewoond en is nu terug naar zijn wortels. “Netwerken is niet mijn sterkste kant”, zo beweert hij. “Daarom heb ik mij gemeld bij het Huis van Overvloed.” 

Hij is er op de avond, dat de zonnepanelen geplaatst worden. “Ik ben de enige die nu nog kan rekenen”, grapt Stijn. “Geert [van Nispen, red.] heeft een lange dag gehad en zegt, dat hij dat nu niet meer kan.” Stijn werkt die avond samen met Geert (van Bouwcab) en Marcel (van 100% Zonnig uit Wijchen) bij het plaatsen van de zonnepanelen. Ze klaren de klus in een avond. Knap!

Wat is het wat Stijn voor het Huis van Overvloed gaat doen / betekenen?
Stijn heeft een eigen bedrijf, dat toepasselijk Stijn De Timmerman heet. “Zo’n 34 jaar geleden, op 9 juni 1979, ben ik geboren in Nijmegen. Ik ben nu net terug verhuisd vanuit Den Haag en ik woon in de Wolfskuil.” Aangezien hij daardoor in een nieuwe omgeving zijn netwerk moet opbouwen, omdat hij zijn contacten voornamelijk in het Westen van het land heeft, is hij bij de hobbywerkplaats begonnen. Daar kwam hij Karin van de Ven tegen, die voor het Huis van Overvloed in de interieurgroep zit.
“Ik heb haar vrijdag ontmoet, ’s middags zat ik al in de Waarmakerij en zaterdag heb ik samen met Juul al aan het Huis van Overvloed gewerkt”, vertelt de voortvarende zelfstandige timmerman.

Stijn bevestigt zonnepanelenWaarom doe jij mee met Huis van Overvloed?
“De wegwerpmaatschappij doet pijn aan mijn ogen”, zegt hij met een heel serieus en verontwaardigd gezicht. “Ik heb met miljoenenmaatschappijen gewerkt, die zoveel weggooien. Echt zoveel wat ik in een jaar nog niet kan kopen voor mijn bedrijf!”

Wat voor overvloed kom jij tegen in je werk en leven?
Dat is eigenlijk al meteen het antwoord op deze vraag.

Wat doe je er nu mee?
Stijn pakt zijn meetlat en meet precies uit, waar de steunen moeten komen om de zonnepanelen te kunnen plaatsen. “Ik ben eigenlijk een jaar te laat hier naar toe gekomen”, meent hij. “Want het Huis van Overvloed is al bijna af.” Stijn is duidelijk een man van weinig woorden en een man van daden. Een paar dagen na ons gesprek zie ik, dat hij Karin van de Ven heeft geholpen met het maken van de meubels voor het huis. Op de volgende vraag is zijn antwoord kort.

Wat heb jij nog nodig, wat zoek jij? Misschien kan een lezer je wel helpen.
“Werk met hout.” Dus lezers: heb je behoefte aan een kundige timmerman, die van doorpakken houdt, denk dan aan Stijn Arnoldussen.