Dat was de ruwbouw, nu nog afwerken !

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Dat was de ruwbouw, nu nog afwerken !

18 april 2013 Bouwen 0

Roemeense studente GabriellaNu is het tijd voor het afwerken van het Huis van Overvloed. Ons bouwteam is nu bezig met de “details”, voor zover je een toilet, een keuken en een servicehok details kunt noemen!

De ruwbouw van het huis is deze winter in weer en wind stukje  bij beetje opgezet. Vanaf het moment dat het hoogste punt bereikt is op 23 januari, gaat  het razendsnel. We vieren steeds weer kleine overwinningen, zoals bij het plaatsen van de kozijnen, het aanleggen van de elektriciteit, het leggen van de vloer en het plaatsen van het plafond.

Binnenwerk

Deze week is het tijd om nog meer binnenwerk af te maken. Zoals te zien op het filmpje op Youtube en op Facebook is het toiletblok bijna af. Er zitten deuren en bovenlichten in, maar nog geen wanden. En er is plek afgebakend in het huis voor de keuken en voor een servicehok. Een kwestie van afwerken dus.

Deuren

De deuren komen van Joris en Michelle. Maarten Postma helpt ook nog altijd waar het kan bij het vervoer van de spullen. Al die gulle mensen en helpende handen, wat zouden we zonder ze moeten? Zo zorgt Robbert Tannemaat voor 50 meter pvc buis voor de elektra. Mmm, misschien is hij een goede kandidaat voor een volgende “Handjes van de Week”? Net als Joris en Michelle?

Naast Geert, Juul, Modest, Ralf, Ronald, Sjak, Olav en Ruud biedt zelfs een Roemeense studente uit Amsterdam, Gabriëlla, de helpende hand. Als ze vaker komt, is zij het onderwerp van onze volgende handjes van de week, verwacht ik zo.

Hulp

Het lijkt misschien alsof we met een klein leger bezig zijn het Huis van Overvloed te bouwen. Dat is ook zo! Maar meer hulp is altijd welkom. Mocht je een keer zin hebben de handen uit de mouwen te steken en te helpen bij het afwerken van het huis, meld je dan op de waardeverbinder. Iedereen kan helpen. Iedereen die een hamer, een kwast of gezond verstand kan gebruiken. Dus schroom niet en kom een keer kijken aan de Bemmelsedijk bij Lent.