Geen puinhoop, maar een hoop puin!

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Geen puinhoop, maar een hoop puin!

15 juni 2012 Bouwen 1

Bomen snoeien

Gisteren, ‘s ochtends vroeg stonden Yvonne Keijzers en Ralf van Tongeren van het HvO team klaar om bomen te snoeien. Bomen snoeien? Jazeker, want voor het transport van puingranulaat zou er een flinke en kostbare vrachtwagen langskomen en die mocht niet beschadigd raken.

Tja, of wij de laaghangende takken wilden snoeien? Natuurlijk kunnen we dat. Na wat getwitter en gebruik van onze waardeverbinder hadden we zo een aanbod voor een trap en snoeizaag te pakken.

Ladingen puin

Uiteindelijk bleek het gebruik van de snoeizaag afdoende en konden er 5 ladingen van 14 m3/ lading gebracht worden. Eén vrachtwagen met lading woog ca. 35 ton. Het zand van de afgraving kon dit gewicht (vrachtwagen met puingranulaat) al makkelijk aan want de vrachtwagen zakte nauwelijks weg. Met de ondergrond van ons Huis zit het dus wel goed! Het Puin is de eerste laag van onze fundering en zorgt voor stevigheid en voorkomt dat grondwater optrekt.

Mensen die ons hielpen dit mogelijk te maken waren Joop Pol directievoerder GEM Waalsprong en chauffeur Roeland Lijen van Van Harten uit Ede. Het HvO team bedankt jullie hartelijk voor jullie tijd en inzet!!

 

Één antwoord

  1. […] English page « Geen puinhoop, maar een hoop puin! […]

Reacties zijn gesloten.