Handjes van de Week

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Handjes van de Week

26 september 2013 Handjes van de week 0

Fotowand Dag van OvervloedDe handjes van de week zijn dit keer van Patty de Jong. Zij werkt bij een groot printbedrijf en heeft kleurenfoto’s van de bouw van het Huis van Overvloed voor ons op A3 geprint en gelamineerd. Zodat de aanwezigen tijdens de Dag van Overvloed konden zien hoe hard er gewerkt is om het gebouw neer te zetten.

Wie heeft ze niet gezien, die mooie foto’s bij de ingang van het terrein waar wij de Dag van Overvloed hebben gevierd? Ze hingen aan de linkerkant tegen de witte stoffen wand tegenover de weggeeftafels. Patty de Jong geeft, zoals het de gewoonte is in de rubriek Handjes van de Week, antwoord op een paar vragen.

Wat is het wat je voor het Huis van Overvloed hebt gedaan?
Ik werk bij een printbedrijf. We hebben kleurenfoto’s van de bouw van het Huis van Overvloed op A3 geprint en gelamineerd, zodat aanwezigen bij het alternatieve openingsfeest toch wat te zien kregen van het Huis. Het is dus eigenlijk ons bedrijf, dat hier iets heeft gedaan. Niet ik persoonlijk om het even zuiver te houden.

Waarom doe jij mee met Huis van Overvloed?
Ik vond het een mooi initiatief waar wij als bedrijf graag een steentje aan bijdragen. Dat het Huis is afgebrand is echt heel sneu voor alle betrokkenen.

Wat voor overvloed kom jij tegen in je werk en leven?
In mijn werk zie ik, dat er veel onnodig geprint wordt. Kleurrijk materiaal voor bijvoorbeeld marketingdoeleinden is prima om te printen, maar met je mailtjes, die je na een paar minuten in de prullenbak doet, hoeft dat echt niet.

Wat doe je er nu mee?
Ik probeer steeds bewuster met energie om te gaan. Pak vaker de fiets, hang de was op in plaats van in de droger, et cetera. Ik voed mijn kinderen energiebewust op. Grappig was, dat ik een paar jaar geleden een lamp had laten branden. Ik liep al naar buiten om de kinderen naar school te brengen en mijn dochter riep helemaal verschrikt: “Mam, de lamp brandt! Denk om de zeeën!”

En printen, bijvoorbeeld, doe ik alleen wanneer het echt nodig is.

Wat heb jij nog nodig, wat zoek jij? Misschien kan een lezer je wel helpen.
Ik ben een fan van Marktplaats waar ik tegen een leuk prijsje, of gratis, spullen die ik kwijt wil aanbied of juist zoek. Op dit moment heb ik niet specifiek iets nodig, maar ik vind het altijd een mooi idee dat iets een tweede leven krijgt.