Dag van Overvloed gonst

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Dag van Overvloed gonst

17 september 2013 Anders 0

Dag van OvervloedZaterdag 14 september gonst het op het terrein van het Huis van Overvloed. Het is de Dag van Overvloed. Bij de ingang als toegangspoort het prachtige kunstwerk de Tolerantiepoort van kunst siersmid Juul Baltussen.

Ongeveer 90 mensen meldden zich voor de Dag van Overvloed. Zij maakten een mooie workshop mee, konden spullen op de weggeeftafel neerleggen of meenemen en leuke mensen ontmoeten die ze op weg konden helpen met hun droom als ze daar behoefte aan hadden. Eigenlijk een Waarmaakdag in de buitenlucht.Waarmakers

Regen?
Het lijkt een regenachtige dag te worden en de opbouw van de partytenten gebeurt dan ook in de stromende regen. s’ Middags zijn de weergoden ons echter genadig en is het zelfs af en toe genieten van een bleek zonnetje. Het terrein is wel wat drassig, maar de fundering, die als terras én minigolfbaan dient, is behoorlijk opgedroogd.Mini golfbaan

Tuk tuk
Er zijn genoeg partytenten en droge plekken voor tijdens een mogelijk bui. Warme koffie of thee staan klaar. Met dank aan de gemeente Nijmegen voor de leuke tuk tuk koffiewagen, die is aangerukt.

Lekkers
De “cateringhoek” is gevuld met fruit, hapjes en ander lekkers, meegebracht door de bezoekers. De Mexicaanse bonensoep van Anita Palmarita helpt tegen de kou en vult behoorlijk de magen. Net als de soep van wilde planten die Romilda en Antoinette samen met een aantal bezoekers rondom het terrein hebben geplukt. Hoeveel overvloed er toch wel niet te vinden is op die plek aan de Bemmelse dijk.

Al met al een geslaagde dag. kijk maar:


Created with Admarket’s flickrSLiDR.