Nog Steeds Gelukt

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Nog Steeds Gelukt

25 augustus 2013 Bouwen 9

Ja, het is waar. Huis van Overvloed is afgebrand en de restanten zijn gesloopt. Natuurlijk zijn we hier verdrietig onder.

Maar, wat bij ons sterk overheerst is het feit dat het is gelukt. Huis van Overvloed is gelukt, ongeacht wat er gebeurd is. Wij zijn zo ontzettend trots op al onze meebouwers. Wij zijn zo dankbaar voor al die mensen die geholpen hebben of iets hebben gegeven dat ze over hadden.

Samen hebben we laten zien, dat je een huis kunt bouwen zonder geld. Samen hebben we laten zien dat mensen elkaar heel graag helpen. Samen hebben we laten zien dat alles kan lukken, als je het maar heel graag wilt. Samen hebben we laten zien dat we leven in een tijd van overvloed.

Wat niemand ons ooit afneemt is de reis die we gemaakt hebben. Omdat we wilden dat mensen die kwamen helpen, alleen maar kwamen omdat ze dat heel graag wilden, en het werk deden wat ze zelf wilden doen, is er met het slopen van Huis van Overvloed geen werk verloren gegaan. Het werk zelf heeft iedereen een stukje gelukkiger, vrolijker, beter en sterker gemaakt. Er is nu slechts een werkplek verloren gegaan.

We mogen nog steeds tot 2016 gebruik maken van het mooie stukje grond. Dat gaan we onverminderd doen met als doel mooie initiatieven te laten groeien, maar we weten nu nog niet hoe.

Op 14 september was het openingsfeest gepland. Dat gaat natuurlijk gewoon door, want we moeten vieren. We moeten vieren dat het is gelukt, we moeten vieren dat wij, de mens, zo goed kunnen zijn, als we het maar willen. Dit gevoel willen we met jullie delen. Tot gauw!

Like the Legend of the Phoenix

 

9 antwoorden

 1. Marcel Budding schreef:

  De droom leeft. En de fundering ligt er nog. We weten hoe we het moeten doen. En we hebben tot en met 2016 de tijd.

 2. Daan schreef:

  Ja, het is jullie toch gelukt. Dat kan niet meer worden weggenomen! Komen vast weer andere toffe dingen uit de as!

 3. AnneMieke schreef:

  Ik vind het toch heel verdrietig

 4. […] We hebben laten zien dat je een huis kunt bouwen met spullen die over zijn en met mensen die willen helpen. We hebben laten zien dat er zo veel overvloed is en dat je het waardevol kunt maken. Dat gaan we vieren op Dag van Overvloed, op de mooie plek waar Huis van Overvloed stond voor de brand. […]

 5. Albert Ducrot schreef:

  Geweldig, dat initiatief van jullie! Veel succes met het vervolg!
  Rijkdom is het vermogen om te delen.

 6. A. Nikkels schreef:

  beste harde werkers allemaal.
  Ik wordt heel gelukkig van jullie.
  Met z’n allen zijn jullie het voorbeeld van doorzettingsvermogen, van vertrouwen hebben, passie vliegt in ‘t rond volgens mij.
  Zet m op. De as is vruchtbaar ik heb vertrouwen in het nieuwe pand, dat met de wetenschap en ervaring van toen er stukken mooier en veiliger op wordt. Veel plezier met wat je doet.
  Hartelijke groet uit Zutphen A. Nikkels

Reacties zijn gesloten.