Privacy in het Huis van Overvloed

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Privacy in het Huis van Overvloed

2 mei 2013 Bouwen 0

Deuren van Joris en MichelDankzij Joris van Meel en zijn vrouw Michelle Veugelers kunnen bezoekers aan het toilet van het Huis van Overvloed de deur sluiten en in privacy hun ding doen. Vandaar dat zij in de rubriek De Handjes van de Week terecht komen. Ook al zijn ze het daar niet helemaal mee eens…

“Michelle is degene die altijd het initiatief heeft genomen om onze spullen aan het Huis van Overvloed te geven, dus alle credit aan haar! 😉 “, zo laat Joris van Meel mij weten via een mailtje. Deze vrijgevige, maar ook bescheiden, mensen geven de volgende antwoorden op de standaardvragen die ik hen in het kader van onze rubriek stel.

Wat is het wat jullie voor het Huis van Overvloed hebben gedaan?

Wij verdienen het niet om in de categorie ‘Handjes van de Week’ te worden opgenomen. We hebben onze handen namelijk nog helemaal niet voor het huis ingezet. Wat we wel hebben gedaan is: we hebben aardig wat spullen die we over hadden van onze verbouwing aan het Huis van Overvloed gegeven.

Drie jaar geleden hebben wij een huis gekocht, dat we eerst hebben gesloopt voordat we het weer hebben opgebouwd. Het huis had oude bedrading bekleed met stof in plaats van plastic en nog geen centrale verwarming. De afgelopen maanden kwamen we bij het opruimen van onze garage een heleboel spullen tegen die wij toch niet meer konden gebruiken:

  • een paar binnendeuren
  • draden voor elektra
  • pvc-pijpen

Het was fijn om die weg te kunnen geven en daarmee bij te kunnen dragen aan het Huis van Overvloed.

Waarom doen jullie mee met Huis van Overvloed?

Het idee staat ons enorm aan. Hoewel sommige mensen denken dat contacten tussen mensen steeds meer afvlakken, zien wij juist het tegenovergestelde: mensen die elkaar nog niet kennen zoeken elkaar op en helpen elkaar.

Vaak door gebruik te maken van slimme internettoepassingen, zoals Peerby waarmee we laatst een elektrische luchtbedpomp aan iemand hebben uitgeleend. En ook de Waardeverbinder die ook bij Het Huis van Overvloed wordt gebruikt en die ervoor zorgt dat wensen inzichtelijk worden gemaakt.

En oh ja, we helpen het Huis van Overvloed ook graag, omdat we initiatiefnemer Juul gewoon een toffe, sympathieke vent vinden.

Wat voor overvloed komen jullie tegen in je werk en leven?

In augustus krijgen we ons eerste kindje. We hebben ons direct voorgenomen om niet in de grote Prenatal-val te stappen en zo goed als niets nieuw te kopen. Volgens ons – en volgens Marktplaats- zijn er al meer dan voldoende bedjes en commodes in Nederland voorhanden. En dat blijkt ook wel: uit alle hoeken en gaten wordt ons nu kinderkleding en babykamerspul aangedragen.

We hebben nu al – zonder erom te vragen – een commode van een buurvrouw, een box van een nicht en een ledikantje van een broer gekregen. Een mooi voorbeeld van hoe mensen ook graag dingen weggeven. Toevoeging: In plaats van een Huis van Overvloed hebben straks een Kinderkamer van Overvloed.

Enne, we hebben niets nodig hoor. Wij zijn volledig voorzien!