Interieurontwerpster Karin van de Ven van de interieurgroep

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Interieurontwerpster Karin van de Ven van de interieurgroep

11 juli 2013 Bouwen Handjes van de week 0

Karin van de Ven in actieVan dik houtInterieurontwerpster Karin van de Ven is één van die mensen die bijna al vanaf het eerste uur betrokken is geweest bij de interieurgroep van het Huis van Overvloed. Zij zet haar Handjes van de Week in voor ons en  doet wonderen voor ons interieur.

Karin van de Ven heeft eerder voor het Huis van Overvloed de etalage ingericht van het Groene Hert ter promotie van het huis. Op dit moment is ze druk met de coördinatie van de interieurgroep en het ontwerpen en in elkaar zetten van meubels voor het huis. Een aantal meubels is ondertussen al in het huis gezet.

Karin is niet te beroerd om een schuurmachine of hamer plus spijkers vast te pakken en er lustig mee aan de slag te gaan. Ik zou zeggen, kom een keer kijken en stel zelf vast hoe comfortabel de krukjes zitten en hoe mooi het interieur geworden is dankzij Karin en haar interieurgroep.

Wat is het wat je voor het Huis van Overvloed hebt gedaan?
Karin reageert bescheiden: “In samenwerking met anderen heb ik het ontwerp voor het interieur van het Huis van Overvloed gemaakt en gerealiseerd.”

Waarom doe je mee met Huis van Overvloed?
“Het idee ‘een huis van overvloed’ sprak me direct aan! Ik creëer  al vele  jaren van gebruikt materiaal nieuwe dingen. Vrij  recent  heb ik mijn opleiding projectarchitectuur afgerond en ik zag dit als een mooie plek om samen met anderen aan een concreet plan te werken.  Daarnaast kon ik mijn creativiteit hier volop in kwijt.”

Interieurontwerpster creatief met

Wat voor overvloed kom je tegen in je werk/studie en leven?
Daar hoeft Karin niet lang over na te denken: “Overal kom je overvloed tegen, met name bij mensen thuis aan eten, kleding, gebruiksvoorwerpen et cetera. Bij de Dar is het ook opvallend hoeveel goede spullen er nog weggegooid worden.”

Wat doe je er nu mee?
Karin antwoordt lachend: “Kon ik maar wat makkelijker spullen weggooien. Ha ha! Want ik zie overal wel wat in om er weer iets anders of iets nieuws van te maken. Ik maak van ‘rommel’(bijvoorbeeld kapotte lampenkappen en lelijke lamellen) weer nieuwe interieuraccessoires zoals lampen of een  wandboard.”

Wandboard van Karin van de Ven

Wat heb je nog nodig, wat zoek je? Misschien kan een lezer je wel helpen.
Karin wil graag als interieurontwerper/ stylist aan de slag: “Ik zou graag weer een plek vinden op een (groot) interieur ontwerpbureau of bij een collectief.” Dus, mochten jullie ontwerpbureaus kennen of heb je zelf een interieur ontwerpbureau, meld je dan bij Karin van de Ven.