Huis van Overvloed bereikt hoogste punt

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Huis van Overvloed bereikt hoogste punt

25 januari 2013 Bouwen 0

Vlag in topHet is zover: woensdag 23 januari 2012 heeft het Huis van Overvloed het hoogste punt bereikt! Tijd voor pannenbier, dus. Volgens de traditie mag de vlag in top. 

Omdat er mensen zijn, die graag doorwerken onder barre omstandigheden én zonder er een cent voor terug te zien, daarom is het Huis van Overvloed er gekomen. Dat is iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Er moet natuurlijk nog heel veel gebeuren, voordat het Huis “gebruiksklaar” is. Maar wat is het toch al een mooi gezicht.

Folie

Het Huis van Overvloed staat als – vergeef me voor het cliché – een huis, heeft een prachtig uitzicht vanaf het dak en groeit elke dag. Af en toe is het puzzelen hoe verder te gaan. Zoals vandaag. Juul en Modest willen de beschermende folie tegen de wanden plaatsen waar de isolatie tegenaan wordt bevestigd. Maar hoe gebruik je die folie? Welke kant is de buiten- en welke de binnenkant?

Cruciale vraag, want de ene kant is beschermend en afgedicht en de andere kant van de folie is lucht doorlatend. Duidelijk is dat de beschermende kant naar buiten gericht moet zijn en de lucht doorlatende kant naar binnen.

Een belletje naar een specialist lost het vraagstuk op.

Balustrade

Vorige week was er een ander vraagstuk. Hoe zorg je ervoor, dat niemand kan misstappen op het dak en naar beneden dondert? Daar heb je een balustrade voor nodig. Maar hoe maak je die? Dat is een kwestie van proefondervindelijk uitproberen. Het is klaarblijkelijk gelukt, want die balustrade staat er nu. Kijk maar naar de foto’s.

Wie een kijkje wil nemen bij het huis, kan elk moment van de dag naar de bouwplaats komen. Meehelpen kan ook. Daarvoor kun je, zoals de regelmatige bezoeker van onze site al weet, terecht op de waardeverbinder.