Handjes van de week: Mok Heijmerink

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Handjes van de week: Mok Heijmerink

13 september 2012 Handjes van de week 0

Handjes van de week MokHet is, gelukkig, een zonnige dag, als er weer een paar aan het zwoegen zijn bij het Huis van Overvloed. Ze scheppen zand, lopen met kruiwagens vol aarde de terp op, harken de bergjes zand aan tot een gelijke vlakte, terwijl de zweetdruppels op het voorhoofd staan.

Mok Heijmerink is een voorbeeld van wie er allemaal kunnen mee helpen bij het bouwen van het Huis van Overvloed: iedereen dus! Wij hebben haar gevraagd of ze wat wil zeggen in de nieuwe rubriek op deze website: Handjes van de week.

Motivatie
Mok is grafisch ontwerper en heeft eerder meegewerkt aan de bouw van een ecohuis in het Ecodorp van Brabant in Boxtel. “Ik vind het leuk werk, ik vind initiatieven op het vlak van duurzame ontwikkeling te gek.” Zo omschrijft ze haar motivatie om mee te helpen.

Inspirerend
“We zijn altijd zo bezig met geld verdienen”, zegt ze. “Het is gewoon heel inspirerend, als dat omgedraaid wordt en er een initiatief is dat laat zien, dat het ook anders kan.”

Fysiek werk
Ze vindt het fysieke werk “heerlijk” en dat is te zien als ze met haar spade driftig zand opschept en in de kruiwagen slingert. “Het is gewoon te gek om te zien, wat er allemaal mogelijk is als je maar samenwerkt.” Bovendien voelt zij zich omringt door gelijkgestemden bij de bouw van het Huis van Overvloed.

Mede dankzij Mok ligt er nu een gedegen fundering voor het huis klaar. Hopelijk zien we haar nog vaak verschijnen. Bedankt Mok, voor je hulp!