Een waterpomp! Dankzij Handjes van de Week Gerrit Box

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Een waterpomp! Dankzij Handjes van de Week Gerrit Box

24 mei 2013 Handjes van de week 0

Gerrit Box en dochter bij Huis van OvervloedSoms komt er iemand kijken bij het Huis van Overvloed en vraagt: “Wat is er nog nodig?” Zo kwam Gerrit Box van Kilian Water uit Wageningen op een dag naar het Huis van Overvloed. Samen met zijn dochter. Dit naar aanleiding van wat e-mailtjes en telefoontjes met Juul over de mogelijkheden grondwater te gebruiken in het huis. Daarvoor is een waterpomp noodzakelijk.

Stel, dat die vraag een keer bij je opkomt, hoef je niet speciaal langs te komen. Dat mag wel natuurlijk, maar je kunt ook op de verlanglijst op de Waardeverbinder kijken. En wie weet word ook jij benaderd voor de rubriek: De Handjes van de Week.

Kilian Water is al sinds 1997 bezig met het sluiten van waterkringlopen op kleine en middelgrote schaal. Vandaar dat Gerrit wel een waterpomp over heeft. Daarom is hij nu de volgende kandidaat voor onze rubriek en ik stel hem de ondertussen welbekende vragen.

Wat is het wat je voor het Huis van Overvloed hebt gedaan?
Nog niets anders dan dat we zijn komen kijken. Maar ik heb wel beloofd te zorgen voor een waterpomp met drukregelaar plus leidingen en dergelijke, zodat de toiletten met grondwater gespoeld kunnen worden en er water is voor het schoonmaken.

Waarom doe je mee met Huis van Overvloed?
Omdat ik het een sympathiek initiatief vind en omdat het in de buurt is.

Wat voor overvloed komen je tegen in je werk/studie en leven?
Alle denkbare overvloed – maar vooral ook overvloed van verspilling – omdat arbeid duur is en spullen niets lijken te kosten. Ik walg van afvalcontainers op bouwplaatsen (waar ik vaak kom) waar allemaal bruikbare spullen, materialen en grondstoffen in gegooid zijn, omdat het te duur is ze gewoon even netjes weg te werken of gewoon te gebruiken.

Wat doe je er nu mee?
Als zelfstandige heb ik niemand die me kan verbieden zo te werken zoals ik graag wil werken. Dus ga ik ver in het gebruiken en repareren van mijn spullen tot ze helemaal “op” zijn. Hierdoor heb ik veel goede, gebruikte spullen en kan ik ondanks mijn “ondiepe zakken” dit doen.

Wat heb je nog nodig, wat zoek je? Misschien kan een lezer je wel helpen.
Niets denk ik. Ik zal er wel voor een paar tientjes nieuwe spullen bij moeten doen maar zo erg is dat niet. Ooit krijg ik de hele boel weer terug heb ik begrepen.

 

De waterpomp

De waterpomp van Gerrit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerrit Box en dochter bij Huis van Overvloed

Gerrit zorgt voor een waterpomp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geert werkt aan de waterfilter