Gelukkig is niet alles over

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Gelukkig is niet alles over

26 februari 2013 Oorsprong van Overvloed 0

Honderden pallets, duizenden klinkers en stoeptegels. Zand. Zonnepanelen en isolatiemateriaal. Dit en nog veel meer was allemaal over. Genoeg om een Huis van Overvloed mee te bouwen met mensen die willen helpen, zo bleek.

Gelukkig merken we dat er ook een aantal dingen niet over zijn. Gelukkig, omdat dit betekent dat we als samenleving soms wél goed omgaan met onze rijkdom. Neem bijvoorbeeld omvormers. Een omvormer schakelt de gelijkstroom van de zonnepanelen om naar wisselstroom van het electriciteitsnet. Hoe hard we ook zochten, wie we ook vroegen, niemand hed er een over. Dat komt in feite omdat het zo’n goed spul is en er standaard één bij een set panelen hoort. Pas als ze stuk gaan worden ze vervangen, nooit eerder. Goed hoe mensen daar mee om gaan.

Voor ons betekent het dat we moesten aankloppen bij de Rabobank in Nijmegen. Rogier Kersten en Frank Swartjes van deze club gaven ons al eerder een verzekering en lieten het nooit na te zeggen dat als er iets was, we bij ze aan konden kloppen. Wel nu, er was iets: we zochten een omvormer.

Gelukkig wilden de heren ons helpen en hebben ze vanuit het coöperatiefonds van de Rabobank, dat bedoeld is om te investeren in maatschappelijke projecten, een donatie gedaan zodat wij de omvormer kunnen kopen. We kregen ook wat extra voor als we andere spullen nodig hebben die niet over zijn.

Marcel Budding van 100% Zonnig verkocht ons een omvormer tegen zijn inkoopsprijs.

Wat fijn dat er altijd mensen zijn die willen helpen, ook als er spullen niet over zijn.

Dankjewel Rogier, Frank en Marcel.