Dak dekken met Dennis

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Dak dekken met Dennis

18 december 2012 Bouwen 3

Zo, wat is er hard gewerkt de afgelopen weken. Met name door Ton Toonen, leermeester, en Mark en Stijn. Deze jongens volgen de bouwopleiding bij Born en hadden geen stageplek door de crisis. Bij ons hebben ze keihard gewerkt en veel geleerd.

Het Huis van Overvloed staat! De hoofdconstructie is af, de wanden staan en het dak is afgewerkt met houten underlayment platen. Tijd dus om het dak te isoleren en te dekken. Daar hebben we natuurlijk specifieke kennis en skills voor nodig. Een belletje naar Dennis van Senadak was genoeg: hij komt een dagje meewerken. Bij onze kennismaking had hij meteen een hamer en plaatjes bij zich om het dak mee te dekken. Super toch. ‘Ja, ik heb er zo veel van over, die mag je hebben,’ aldus Dennis. Ook Mike Elbertsen, dakdekker, komt advies geven. Want wij hebben nog nooit een dak gedekt.

We maken het dak dicht met dampremmende folie, afschotisolatie en EPDM/Resitrix. Dat gaat vast lukken met Dennis en Mike. Zaterdag 22 december 2012 gaan we met 8 man het dak op. Aan het eind van die dag zal Huis van Overvloed waterproof zijn…

3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.