Met dank aan…Willem Wiggers (oud-advocaat)

Willem Wiggers wil een designstoel in het Huis van Overvloed plaatsen en zet zijn netwerk in voor informatie.

Willem kwam vorig jaar lente Juul Martin toevallig tegen, toen Juul samen met Nils Roemen een symposium van Our Common Future 2.0 bezocht in de Eusebiuskerk in Arnhem. Ze raakten daar aan de praat over het Huis van Overvloed.

Sympathiek concept
“Een sympathiek concept”, vindt Willem nog steeds. “Juul wil niet even snel het Huis in elkaar zetten, maar hij wil er een volledig, volwaardig huis van maken en dat zonder geld!”

Borsani
Willem volgt Juul sindsdien op Twitter en Facebook en blijft zo op de hoogte van dat Huis dat deze zomer in het Nijmeegse Lent gebouwd gaat worden. Ondertussen kreeg hij via een erfenis van een tante een designstoel, een kobaltblauwe Borsani P40 uitvoering 1957.

Zakelijk
“Dat is geen huiskamerstoel”, meent Willem. “Zo’n stoel moet eigenlijk in een prettig-zakelijke omgeving komen te staan.” Verkoop op Marktplaats is niet ideaal, want het gaat om een bijzondere stoel. Het kan dus nog een tijd duren voordat de stoel verkocht is, en geïnteresseerde kopers zullen langskomen en zeggen dat hij eerst opnieuw moet worden gestoffeerd. En dus moet de prijs dan weer omlaag, etc. etc. “We hadden geen zin in gedoe”, aldus Willem. “Bovendien is het veel leuker om iets cadeau te doen en te zorgen dat het Huis van Overvloed mooi wordt!”

Waarmakerij
In overleg met zijn moeder besluit Willem de stoel naar het Huis van Overvloed te brengen! Waarschijnlijk komt de stoel eerst in de Waarmakerij te staan, totdat het Huis van Overvloed gebouwd is. Willem is van plan de stoel te brengen, zodra hij kans ziet naar een klusdag te komen.

Netwerk
Ook zet Willem nog wel eens zijn netwerk in om ons te helpen. Dat hielp bij vragen over de benodigde verzekeringen voor de bouw van het Huis. Onlangs kondigden we juichend aan dat we goed verzekerd zijn. Een dompertje was wel, dat we toch voor de verzekering moeten betalen. Volgens Willem bedraagt de premie voor zo’n verzekering een procentje van de bouwsom. En aangezien ons Huis van Overvloed zonder geld gebouwd gaat worden…

Laten we hopen, dat dat geen sprookje is!

Geef een reactie

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]