Fase 1 is af. We hebben een terp

Stel, er ligt 100 kuub zand en je moet een terp maken van 14 bij 14 meter en 50 centimeter hoog. Wat doe je dan? Een bulldozer regelen? Wachten tot de regen het egaliseert? Kan allemaal. Wat wij hebben gedaan is: kruiwagens pakken, schop in de hand en knallen!

Schop voor schop, kruiwagen voor kruiwagen verplaatsten we het zand van de hopen naar de terp. eerst naar het midden, daarna steeds meer naar de randen. Met de voet aanstampen. Opnieuw uitharken, zand er over, aanstampen en ga zo maar door.

We zijn trots op ons resultaat na acht dagen van vier uur werk met minstens vier mensen. Dank aan de zandhelden: Modest, Olav, Heleen, Richard, Marcel en alle andere opscheppers.

Nu de terp klaar is kunnen we door met fase 2: het aantrillen van de terp en de fundering van stoeptegels er op bouwen.

3 Reacties op Fase 1 is af. We hebben een terp

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]