Waterleiding gerepareerd!

Ja, we hebben water op het terrein van Huis van Overvloed, alleen…het lekt. En dus ging er een hulpvraag uit. Wie ons wilde helpen?

Hans Olthaar had tijd en verstand van zaken en wilde graag helpen. Na enige inspectie ging hij op weg om, gewapend met tangen en slangen, weer terug te komen. Ralf en Ronald hielpen hem op weg.

Hans heeft de waterleiding inderdaad gefixed. Een deel van de waterleiding dat lekte is vervangen evenals de kraanleertjes. Ook de hele douchekraan is ontkoppelt en afgedopt. Aan de achterzijde heeft Hans complete stukken vervangen met nieuwe kopere leidingen en knelkoppelingen. En natuurlijk heeft ie nog het materiaal wat over was van z’n verbouwing gegeven. Dat waren aluminium buizen voor mechanische afzuiging van toiletten en bevestigingsprofielen voor cv/ waterleidingen.

Inspectie van de lekkage

Inspectie van de lekkage

Overleg over de te voeren strategie

Overleg over de te voeren strategie

Kapotte waterleiding

Kapotte waterleiding

Eerst koffie

Hans haalt gereedschap. Wij drinken koffie in het prieel.

Spullen die we hebben gekregen

En dan kregen we ook nog deze materialen!

 

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]