Huis van Overvloed is verzekerd!

Tegenover ons zitten Frank Swartjes, specialist verzekeringen en Rogier Kersten, manager marketing, communicatie en coöperatie. Beiden werken voor de Rabobank en stellen een aansprakelijkheidsverzekering beschikbaar voor tijdens de bouw van het Huis van Overvloed. Waarom doen zij dit?

 

Frank Swartjes en Rogier Kersten nemen plaats in een kantoorruimte met uitzicht op een sedumdak. Een strategische plek, ook al hebben ze deze naar eigen zeggen niet bewust uitgekozen. Voor ons een goede binnenkomer om te praten over het Huis van Overvloed en het genereuze gebaar, dat de bank en de verzekeraar gemaakt hebben met het verlenen van de verzekering.

Gesloten beurzen

Juul Martin benaderde enige tijd geleden Rogier Kersten. “Hij heeft mij uitgelegd wat de bedoeling is van het Huis van Overvloed en ik ben toen gaan nadenken wat wij voor hem zouden kunnen betekenen”, legt Rogier uit. “Omdat wij als bank graag nadenken over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen past het project bij ons. Wij leveren met deze verzekering een bijdrage met een product dat dicht bij onze ‘core-business’ ligt. En met gesloten beurzen, want dat streeft Juul na bij de realisatie van het Huis”

Raakvlakken

Frank en Rogier zien bovendien mogelijkheden in de samenwerkingsverbanden die ontstaan binnen het Huis van Overvloed en binnen de Waarmakerij met impulsen voor duurzaamheid. Rogier: “Eigenlijk vormen de Waarmakerij en het Huis van Overvloed ook een soort coöperatie, waarin mensen samenwerken, krachten bundelen, kennis delen en maatschappelijk betrokken zijn.” Frank vult aan: “Er zijn dus voldoende raakvlakken voor ons als bank om het Huis van Overvloed te ondersteunen. Het Huis van Overvloed past bij ons credo People, Planet, Profit. “

Verzekering

Rogier verwees Juul na het eerste gesprek naar Frank. “Ik weet niet zoveel van verzekeringen, op dat gebied is Frank de specialist.” Frank ging vervolgens in gesprek met de verzekering over de mogelijkheden. “We hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en wilden onze bijdrage leveren in de vorm van een CAR, een Constructie All Risk verzekering. Interpolis was direct enthousiast over het Huis van Overvloed. Zij waren dan ook graag bereid het initiatief te ondersteunen met deze verzekering.”

Netwerk

Ook dacht Frank na over hoe hij zijn eigen netwerk kan inzetten voor het Huis van Overvloed. “Mijn broer is bouwkundige en ik heb Juul naar hem verwezen voor als hij nog bouwkundige hulp nodig heeft.”

 

1 Reactie op Huis van Overvloed is verzekerd!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]