Valkhof museum wordt Huis van Overvloed

Museum Het Valkhof

Het Museum het Valkhof in Nijmegen staat boordevol hedendaagse kunst en Romeinse schatten. Heerlijk om door te dwalen. Waar wij met het bouwen van Huis van Overvloed tijdens het graven hoopten geen Romeinsche schatten aan te treffen (dat is gelukt) en ons enige kunststuk onze terp is, lusten ze er bij het Valkhof museum juist wel pap van.

Zo kon je er de afgelopen maanden de prachtige tentoonstelling zien van Europese pop art. Werk van David Hockney tot Woody van Amen, het was er allemaal. Zoals iedere tijdelijke tentoonstelling was er ook dit keer een prachtig decor voor gebouwd door Theo, Bert, Ruud en Jory. Maar wat moet je met alle materialen als de tentoonstelling eenmaal is afgelopen? Ze belden Huis van Overvloed en ja, wij hebben zeker wat aan hout en gipsplaten.

De afgelopen dagen hebben we met man en macht gewerkt aan het demonteren van de tentoonstelling. Leuk om in een museum achter de schermen te werken en wat fijn dat we nu 300 gipsplaten en een flinke portie hout erbij hebben. Niet zomaar hout en gips, nee, museaal hout en gips. Stukjes Valkhof worden dus zomaar stukjes Huis van Overvloed. Dank, o, Valkhof!

8 Reacties op Valkhof museum wordt Huis van Overvloed

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]