Trots op ons Huis van Overvloed

Medebouwers en helpers

Medebouwers en helpers

Goh, het Huis van Overvloed heeft sinds deze week een deur die op slot kan. De vloer wordt nu gelegd. En gisteren konden we het huis alvast aan onze geïnteresseerde medebouwers en -helpers laten zien.

Wat zijn we trots op wat we tot nu toe gepresteerd hebben!

Afwerking
De afwerking van het gebouw duurt nog wel een tijd, maar er staat al echt een huis. De ramen zitten erin, we kunnen het dak op, de vloer is bijna af. En allemaal dankzij een groot aantal mensen, dat zich op allerlei manieren inzet om het huis van de grond te krijgen.

Sneak Preview
Donderdag 14 maart hebben we deze mensen in het zonnetje gezet en ze het huis alvast gepresenteerd. Een sneak preview zou je kunnen zeggen.

Aanwezig waren mensen van het eerste uur, maar ook een aantal enthousiastelingen die het huis nog maar net ontdekt hebben en de laatste weken zich hebben ingezet voor de bouw.

Onder de aanwezigen hebben we een rondje gemaakt en iedereen de kans gegeven te vertellen hoe ze zich voor het Huis van Overvloed hebben ingezet en waarom.

Studenten
De HAN-studenten Janise, Helena, Philipp en Marjolein zorgden voor een goed ontvangst van onze gasten. Die kregen hun naam op de jas geplakt, een lekker spoompje van rosé en de kans om op de inspiratiemuur te schrijven. Ondertussen maakten de studenten ook foto’s en een filmpje.

 

Gezellig
Gevolgd door een korte rondleiding in, rond en op het huis en een borrel met heerlijke hapjes van Leon Gommers van Gargantua en Anna van Wezel van events- en cateringbedrijf  “Feestjes met”.

Het was gezellig. Kijk maar naar de foto’s en oordeel zelf!

 

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]