De fundering van stoeptegels groeit, zie de video

Op de eerder gerealiseerde terp is een flink begin gemaakt met de fundering. En weer hebben we zowat alles met de hand gedaan. Vele handen maken licht werk.

Het bouwvlak op de terp is aangetrild en dus nog steviger gemaakt. Met waterpas en rijlat hebben onze ‘handjes’ het bouwvlak meter voor meter strak en vlak getrokken. Op de stroken waar de wanden komen hebben we cement gestrooid. Daar bovenop hebben we honderden stoeptegels gelegd. Deze stoeptegels vormen de fundering, want stoeptegels zijn ook beton en dus stevig. Stoeptegels die iedereen over heeft en die we meer dan een jaar gelden verzameld hebben.

bekijk de video voor een rondleiding over het bouwterrein

1 Reactie op De fundering van stoeptegels groeit, zie de video

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]