Puur geluk: Sceptic Tank gevonden

Soms heb je gewoon puur geluk. Zomaar.

We zijn in de laatste fase van het aanvragen van de bouwvergunning. Een van de vraagstukken was nog op welke manier wij ons afvalwater gaan verwerken. Er is op het bouwperceel immers geen riool. Een van de opties die Ralf en Jan-Willem van ons architectenteam bedachten, was een sceptic tank. Dat is een duurzame oplossing om afvalwater in de bodem af te vloeien. Maar kom daar maar eens aan. Die heeft niet iedereen over.

Vandaag gingen we een en ander opmeten op het bouwperceel. Bij toeval stuitten we op een bult zand en bladeren. We schoven wat weg en een betonnen plaat wordt ineens zichtbaar. We kloppen er op. Hol. We kijken om ons heen. Een aantal buizen die er uit komen. We pakken een stuk ijzer en schuiven zo maar een plaat opzij. Wat blijkt? Daar ligt een sceptic tank. Ongelooflijk.

We onderzoeken of deze tank passend is te maken binnen ons ontwerp en voor ons afvalwater. Zou toch waanzinnig zijn als dit bruikbaar blijkt. Zomaar overvloed aan sceptische tanks. Nou ja, één tank, op de juiste plek. Precies genoeg.

sceptic tank

1 Reactie op Puur geluk: Sceptic Tank gevonden

Geef een reactie

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]