Dat was de ruwbouw, nu nog afwerken !

Roemeense studente GabriellaNu is het tijd voor het afwerken van het Huis van Overvloed. Ons bouwteam is nu bezig met de “details”, voor zover je een toilet, een keuken en een servicehok details kunt noemen!

De ruwbouw van het huis is deze winter in weer en wind stukje  bij beetje opgezet. Vanaf het moment dat het hoogste punt bereikt is op 23 januari, gaat  het razendsnel. We vieren steeds weer kleine overwinningen, zoals bij het plaatsen van de kozijnen, het aanleggen van de elektriciteit, het leggen van de vloer en het plaatsen van het plafond.

Binnenwerk

Deze week is het tijd om nog meer binnenwerk af te maken. Zoals te zien op het filmpje op Youtube en op Facebook is het toiletblok bijna af. Er zitten deuren en bovenlichten in, maar nog geen wanden. En er is plek afgebakend in het huis voor de keuken en voor een servicehok. Een kwestie van afwerken dus.

Deuren

De deuren komen van Joris en Michelle. Maarten Postma helpt ook nog altijd waar het kan bij het vervoer van de spullen. Al die gulle mensen en helpende handen, wat zouden we zonder ze moeten? Zo zorgt Robbert Tannemaat voor 50 meter pvc buis voor de elektra. Mmm, misschien is hij een goede kandidaat voor een volgende “Handjes van de Week”? Net als Joris en Michelle?

Naast Geert, Juul, Modest, Ralf, Ronald, Sjak, Olav en Ruud biedt zelfs een Roemeense studente uit Amsterdam, Gabriëlla, de helpende hand. Als ze vaker komt, is zij het onderwerp van onze volgende handjes van de week, verwacht ik zo.

Hulp

Het lijkt misschien alsof we met een klein leger bezig zijn het Huis van Overvloed te bouwen. Dat is ook zo! Maar meer hulp is altijd welkom. Mocht je een keer zin hebben de handen uit de mouwen te steken en te helpen bij het afwerken van het huis, meld je dan op de waardeverbinder. Iedereen kan helpen. Iedereen die een hamer, een kwast of gezond verstand kan gebruiken. Dus schroom niet en kom een keer kijken aan de Bemmelsedijk bij Lent.

 

 

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]