Geen puinhoop, maar een hoop puin!

Bomen snoeien

Gisteren, ’s ochtends vroeg stonden Yvonne Keijzers en Ralf van Tongeren van het HvO team klaar om bomen te snoeien. Bomen snoeien? Jazeker, want voor het transport van puingranulaat zou er een flinke en kostbare vrachtwagen langskomen en die mocht niet beschadigd raken.

Tja, of wij de laaghangende takken wilden snoeien? Natuurlijk kunnen we dat. Na wat getwitter en gebruik van onze waardeverbinder hadden we zo een aanbod voor een trap en snoeizaag te pakken.

Ladingen puin

Uiteindelijk bleek het gebruik van de snoeizaag afdoende en konden er 5 ladingen van 14 m3/ lading gebracht worden. Eén vrachtwagen met lading woog ca. 35 ton. Het zand van de afgraving kon dit gewicht (vrachtwagen met puingranulaat) al makkelijk aan want de vrachtwagen zakte nauwelijks weg. Met de ondergrond van ons Huis zit het dus wel goed! Het Puin is de eerste laag van onze fundering en zorgt voor stevigheid en voorkomt dat grondwater optrekt.

Mensen die ons hielpen dit mogelijk te maken waren Joop Pol directievoerder GEM Waalsprong en chauffeur Roeland Lijen van Van Harten uit Ede. Het HvO team bedankt jullie hartelijk voor jullie tijd en inzet!!

 

1 Reactie op Geen puinhoop, maar een hoop puin!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]