Opgelost: bebouwbare grond

Na ons veldonderzoek van gisteren waren we even de kluts kwijt. Wat doen die bomen en dat water op onze bouwlokatie? Hoe nu verder? Waar en hoe moeten we nu ons huis gaan bouwen?

Gelukkig hielp het filmpje de mensen van gemeente Nijmegen om tot een oplossing te komen. Razendsnel onderzochten ze de mogelijkheid om het door ons geliefde terrein (de witte rechthoek) tot bouwlokatie te bombarderen. Wat blijkt: die mogelijkheid was er al. Het rode vierkant bleek niet goed te zijn ingetekend. We hoeven dus niet in het rode vierkant te bouwen waar water en bomen welig tieren.

In de witte rechthoek is een mooi egaal, hard terrein dat klaar is om straks te bebouwen met voldoende zonlicht voor onze installaties. Dank jullie wel, Nicole en Etienne, de meebouwende ambtenaren.

 

Geef een reactie

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]