Open Brief: we willen je begrijpen

We weten niet hoe de brand is ontstaan en we kunnen brandstichting niet uitsluiten. Mocht dat gebeurd zijn, dan is deze brief bedoeld voor diegene die daarvoor verantwoordelijk is.

 

Beste nachtelijke bezoeker,

 

wij hebben het nodig om te begrijpen wat er is gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag jongstleden.

Je moet je voorstellen dat we met honderden mensen drie jaar lang hebben gewerkt om het Huis van Overvloed te bouwen, omdat we heel graag iets moois wilden maken samen. Het was net af. Nu het huis ineens weg is, zitten wij met vraagtekens en een onbestemd gevoel.

Ging het per ongeluk? Vind je ons project niet leuk? Vind je vuur juist wel leuk?

Als wij jou begrijpen dan kunnen we dat gevoel een betere plek geven. Als we jou begrijpen dan kunnen we ons best doen je te vergeven. Als we jou begrijpen dan kunnen we je misschien helpen als je het hebt gedaan uit woede of verdriet.

We nodigen je uit om met ons te komen praten. We zullen je niet veroordelen. We willen naar je luisteren en je proberen te begrijpen.

 

Team Huis van Overvloed

 

 

2 Reacties op Open Brief: we willen je begrijpen

  • h.de ruiter schreef:

    Op marktplaats staan vaak gratis op te halen stenen .ik ben hiermee allemaal leuke dingen aan het bouwen in de tuin. Als je nu de buitenkant van een nieuw huis hiervan maakt. Is het al een stuk minder brandbaar.

    • Maureen schreef:

      Bedankt voor het meedenken! We gaan nog rond tafel om te kijken hoe we verder gaan. We gaan in ieder geval niet bij de pakken neerzitten!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]