Onderzoek naar succesfactoren Huis van Overvloed

Studenten doen onderzoek naar HVO

VLNR: Paul, Janise, Helena, Philipp en Marjolein.

Janise, Helena, Philipp en Marjolein zijn studenten aan de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen). In het kader van hun opleiding Culturele en Maatschappelijke vorming doen de studenten een onderzoek voor Huis van Overvloed.  Op de foto zie je de studenten met hun begeleider Paul Beekers.

Dit is hun onderzoeksvraag:

Hoe kan het succesverhaal van het Huis van Overvloed ‘potentiële’ initiatiefnemers inspireren om projecten op te starten met betrekking tot sociale innovatie?

Ze gaan niet alleen op zoek naar antwoord op deze vraag, maar maken ook een video over het proces rond het Huis van Overvloed.

Je kunt hen helpen
Iedereen die meehelpt aan het Huis van Overvloed kan de studenten helpen door open te staan voor bijvoorbeeld interviews of enquêtes.

Wij vinden het geweldig dat deze studenten hun afstudeeropdracht wijden aan Huis van Overvloed en wensen ze heel veel succes!

2 Reacties op Onderzoek naar succesfactoren Huis van Overvloed

 • Edy van Midde schreef:

  Huis van Overvloed zou een mooi startpunt kunnen zijn voor een wereldwijd initiatief : hetzelfde idee een schooltje in een armland .
  Succes ! !
  Edy

  • Maureen schreef:

   Wat een goed idee, Edy! Waar en wanneer ga je het uitvoeren? We staan je graag bij met ons advies en delen graag onze ervaringen met je. Misschien komt de waardeverbinder daarbij ook goed van pas. We horen graag wat je vorderingen zijn. Succes!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]