Mooie balie voor Huis van Overvloed!

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Mooie balie voor Huis van Overvloed!

13 juni 2012 Oorsprong van Overvloed 4

de balieHet Huis van Overvloed (HvO) staat er nog niet, maar onze inrichting hebben we ondertussen al aardig voor elkaar! Mochten we onlangs een keuken komen uitbreken, eind mei konden we een informatiebalie ophalen bij een autogarage.

Onder andere Ronald Jansen, Karin van de Ven van HvO en René en Clement van 2Switch hebben hun schouders gezet onder de balie om hem naar de Waarmakerij te brengen voor opslag. De infobalie was over. De garage, waar de balie vandaan is gehaald, krijgt een nieuw interieur, dat beter past bij de nieuwe huisstijl. Het bedrijf zocht daarom een nieuwe bestemming voor de nog mooie en goed bruikbare balie.

Kees Schaaps, adjunct directeur van de garage van Henk Scholten, geeft antwoord op enkele vragen.

1. Wat is het wat u voor het Huis van Overvloed heeft gedaan?

“Het geeft ons een goed gevoel dat onze infobalie en onze kast een plek krijgen in het Huis van Overvloed. Vanuit ons “mensen“-merk kwamen nieuwe identificatie richtlijnen. Dat bracht met zich mee dat wij in ons pand interieur delen moesten vervangen. En dat ging toch wel met pijn in het hart, vervangen terwijl de kwaliteit nog uitstekend is. In ons bedrijf zijn wij gewend zorgvuldig met onze materialen om te gaan. Daar waar wij konden hebben wij delen aangepast met frontplaten, echter een aantal delen moesten volledig worden vervangen. En dat vinden wij “zonde”. Maar gelukkig vonden wij een uitstekende bestemming voor onze vertrouwde spullen. Wij hopen dat veel mensen hier plezier aan beleven.”

2. Waarom doet u mee met het Huis van Overvloed?

“Door bezoeken aan de “Nijmeegse Meerwaarde” activiteiten voelden wij de behoefte ook iets te kunnen bijdragen. Caroline Verhees bracht ons in contact met het Huis van Overvloed. Daardoor kwamen wij ook nog eens in contact met mensen die “passie”, ”kwaliteit” en “wederzijds respect” uitstralen. Belangrijke begrippen in onze bedrijfsvoering.”

 

4 antwoorden

 1. Theo Mulders schreef:

  Beste lezer,

  Even vluchtig heb ik het artikel over het Huis in Overvloed gelezen en het sprak mij direct aan. Jammer genoeg ben ik dinsdag 19 juni niet in de gelegenheid om de meeting in LUX bij te wonen (Maar de nieuwsbrief graag).

  Er is ook alles in overvloed op deze aarde, alleen we zien en vaak zijn we te egoïstisch om het ook anderen te gunnen.

  Ik ben een geboren Nijmegenaar en thans wonende te Elst. Ik wil graag helpen, maar fysieke arbeid staat mijn gezondheid jammer genoeg niet toe. Wel kan ik een toevoeging verlenen aan het vervolmaken van het interieur. Daar bedoel ik mee dat ik zelf schilderijen en sculpturen heb gecreëerd waarvan ik er enkele voor dit project als aankleding wil afstaan. Of mijn werk in het Huis van Overvloed past moeten jullie maar uitmaken. Ik ben zeker bereid voor dit project enkele werken, gratis ter beschikking te stellen.

  Mocht er van uw zijde belangstelling voor bestaan neem dan contact met mij op.

  Met een niet overvloedige groet,

  Theo Mulders.

  • Maureen schreef:

   Hoi Theo,

   We nemen binnenkort contact met je op via e-mail! Dank je wel voor je reactie en spontane aanbod.

 2. E.Eliveld schreef:

  “egoïstisch om het ook anderen te gunnen”… bladiebla bla.
  “dat ik zelf schilderijen en sculpturen heb gecreëerd waarvan ik er enkele voor dit project als aankleding wil afstaan”

  Ja ja….

  Ik noem dat gewoon Public Relations.

  • Juul schreef:

   Dank voor je reactie. Wij noemen Theo’s aanbod ‘helpen’

   warme groet,

   Juul

Reacties zijn gesloten.