Handjes van de week: Modest Janssens, postbode

Altijd leuk om te zien hoeveel diversiteit er is aan mensen die bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken voor het Huis van Overvloed! We hebben daarom een nieuwe rubriek in het leven geroepen: de handjes van de week. Vorige week was Mok Heijmerink aan de beurt. Deze week het woord aan Modest Janssens.

“Ik vind sjouwen leuk”, zegt Modest Janssens bedachtzaam. Als postbode heeft hij tegenwoordig een kantoorbaan en hij mist het werk buiten. Dat werk is aan anderen overgelaten, vanwege de reorganisatie.

Overvloed
“Ik ben tegenwoordig vroeg klaar met mijn werk en dus heb ik tijd over. Voor dingen zoals dit, bijvoorbeeld. Meehelpen bij het bouwen van het Huis van Overvloed.”Modest, de postbode Als hij denkt aan overvloed in zijn eigen leven komen de volgende dingen bij hem op: “Af en toe is het een gekkenhuis bij mij op het werk.Veel lawaai en door elkaar heen praten met altijd de radio aan. En de elastieken die op de vloer vallen, belanden vaak in de prullenbak als de vloer geveegd wordt.”

Bruggenbouwer
Modest is ooit bruggenbouwer geweest in Nicaragua, waar hij zijn hand- en spandiensten verleend heeft als vrijwilliger. “Ik vind die ideële insteek van het Huis van Overvloed zo mooi: om van tweede- of zelfs derdehands materiaal een huis te bouwen.”

Kruiwagen
Hij zwoegt met de kruiwagen de terp op om het daar neergegooide hoop zand vervolgens zorgvuldig uit te spreiden met een hark. “Ik kan goed mee werken. Leiding geven zie ik mij niet zo snel doen. Maar wel denk ik graag mee in de bouwcommissie over de structuur van de bouw en over de praktische uitvoering.”

Hij zet zijn lege kopje neer en staat vervolgens geestdriftig op. Er is nog meer te doen. Werk aan de winkel.

Waardeverbinder
Mensen zoals Modest kunnen we goed gebruiken. Wie ook van sjouwen en bouwen houdt, kan zich bij ons melden via de waardeverbinder.

En wie weet, ben jij de volgende in onze rubriek: handjes van de week.

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]