Matrasvulling voor interieur

De Nijmeegse Matrassenfabriek aan de Weurtseweg maakt talloze matrassen in alle soorten maten. Koudschuim, traagschuim, nasa-schuim, je kunt het zo gek niet verzinnen of ze maken er lekkere bedjes van.

Het schuim komt in grote brokken aangeleverd, waar zij steeds een stuk afsnijden dat ze nodig hebben. ‘net als met kaas eigenlijk’ zegt de medewerker die ‘niet in de krant hoeft.’ Op een gegeven moment houd je dus een stuk over waar je geen matras van kunt maken.

Gelukkig is ons interieurteam creatief en kunnen zij deze schuimresten gebruiken als vulling voor de bankjes en zitjes die zijn gan maken. Karin van de Ven (foto onder): ‘Ik ben er heel blij mee, het is goed spul en het is zo ontzettend veel! Daar gaan we binnenkort mee aan de slag. Als mensen willen helpen met het maken van meubels of kussens, timmeren of naaien, dat kan. Graag! We gaan workshops houden zodat mensen het kunnen leren terwijl ze werken aan het interieur van Huis van Overvloed.’

Wil je weten wanneer dit plaats vindt? Meld je hier aan om op de hoogte te blijven.

 

5 Reacties op Matrasvulling voor interieur

 • Valerie schreef:

  Hallo allemaal!

  Ik ben benieuwd naar die workshop meubelen maken, lijkt me super leuk!
  Ik heb zelf nog een super stevig, hufterproof bureau in de aanbieding. Ik kan hem helaas zelf niet brengen, maar neem even contact met me op als iemand het wil ophalen!

  Ik hoor graag van jullie!

  Hartelijke groet,

  Valerie

  • Juul schreef:

   Hoi Valerie, leuk dat je mee wilt werken aan de meubels! We zagen je aanmelding al in de waardeverbinder, fijn! Op dit moment hebben we het bureau niet nodig, dus misschien kun je er iemand anders blij mee maken.

   warme groet,

   Juul

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]