Marcel brengt Zandheuvels

Nadat we eerder een flinke kuil hadden gegraven, de kuil hebben volgegooid met puin en het puin hadden aangetrild was het tijd voor de volgende fase van de fundering: zand, 100 kuub zand om precies te zijn.

Op zo’n drie kilometer van waar het Huis van Overvloed gebouwd wordt, werkt men met man en macht aan een nieuwe stadsbrug in Nijmegen, de ‘Oversteek’. Daar gaat zoveel zand in, dat de bouwers van Martens en Van Oord die de brug maken 100 kuub makkelijk over hadden en het zand graag kwamen brengen naar Huis van Overvloed.

Marcel reed een dagje samen met zijn zoon op en neer en na 11 vrachten lag er 100 kuub. Mooie zandheuvels, klaar om verder te verwerken. Verder bedanken wij Dolf van Atteveld en Ernest voor de hulp en logistiek. Succes met de brug, mannen!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]