Bekijk de bouw van het Huis van Overvloed straks vanuit de lucht!

We bouwen een duurzaam huis met spullen die over zijn

Bekijk de bouw van het Huis van Overvloed straks vanuit de lucht!

25 april 2012 Bouwen 0

Op de vraag of Paul Spaaij bereid is video opnamen te maken tijdens de bouw van het Huis van Overvloed, zei Paul meteen volmondig “ja”. Dus zodra de spade in de grond gaat, is hij van de partij met zijn camera én… zijn paramotorvliegtuig.

“Ik vlieg met een parachute met een zitje, waaraan een motor gemonteerd is. Het grote voordeel is dat je 180 graden vrij zicht hebt met daardoor een groot blikveld voor het filmen. De lage vliegsnelheid zorgt voor een rustig videobeeld en de mogelijkheid tot inzoomen ”, legt Paul Spaaij van Videair uit. “Ik geef met mijn voeten gas, stuur met een hand en met de andere hand bedien ik de vrij opgehangen camera.”

Paramotoren
In zijn bestelauto kan Paul twee paramotoren vervoeren met bijbehorende schermen (parachutes) en camera’s. In Nederland mag hij op 150 tot 500 meter hoogte vliegen in de niet gecontroleerde luchtruimgebieden (airspace classification- C). Dit betekent dat ca. 60 procent van het luchtruim vrij toegankelijk is voor piloten met een brevet.

Goedkoop alternatief
Toen in 2008 de telecommarkt in elkaar klapte, raakte Paul zijn baan kwijt. “Ik kreeg toen de gelegenheid om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik vloog toen al en ik ben technisch goed in het filmen en fotograferen. Dus die combinatie leek mij boeiend en uitdagend. Filmen in de lucht is heel anders dan filmen op de grond. Mede door de regelgeving is het commercieel  wel lastig. Toch vormt het een goed en goedkoop alternatief voor het inhuren van een helikopter met cameraman of fotograaf.

Paul biedt zijn diensten geregeld bij omroepen aan tijdens grote evenementen. Een andere mogelijkheid ziet hij in het filmen van bedrijfsactiviteiten voor websites van bedrijven. “Korte filmpjes doen het goed op je site”, meent hij.  Videair heeft onder meer opnames gemaakt voor de NOS, Gasunie en Omroep Gelderland: foto- en filmopnames van projecten, bedrijven en evenementen.

Meditatie
Naast de luchtopnames heeft Paul ook een andere kant. Hij geeft meditatiebegeleiding. “Meer ontspanning, zorgt voor transformatie en nieuwe inzichten. Meditatie en het gebruik van specifieke muziek geeft in het onderbewuste een verandering waardoor bepaalde dingen die “ op slot zaten” , weer los kunnen komen. Dit wil ik graag aan anderen mee geven.”

Wat is de drijfveer van Paul om ons te helpen?
Het Huis van Overvloed wil Paul vooral helpen om zelf naamsbekendheid te krijgen. “Acquisitie is voor mij lastig. Daar heb ik moeite mee”, geeft hij ruiterlijk toe. “Ik zie in mijn bedrijfsactiviteiten, de uitdaging om zelf te kunnen groeien. Hierdoor sta ik met beide benen op de grond.”
Hij lacht mee bij de opmerking, dat het wel grappig is dat een piloot van een paramotorvliegtuig dit zegt. Maar hij is meteen weer bloedserieus als hij zegt, dat hij blij is dat hij kan filmen. “Maar ik moet wel een inkomen hebben.”

Geef een reactie