Liesbet Rabbinge is onze Handjes van de Week

Liesbet wil gewoon even iets anders. Ze is dol op klussen en vindt het Huis van Overvloed “een leuk idee”. Normaliter komt ze samen met Bert, maar op het moment dat ik haar spreek, is Bert helaas verhinderd.

Liesbet Rabbinge is in het dagelijkse leven zelfstandig interieurontwerper. Ze heeft een aantal keren in de Waarmakerij aan de Tooropstraat gewerkt, maar dat vond ze niet zo handig. “Ik moet veel bellen voor mijn werk en bovendien werk ik het liefst op een desktopcomputer, omdat ik een groot scherm nodig heb om goed te kunnen visualiseren. Dat is wat lastig mee te nemen naar de Waarmakerij.”

Wat is het wat je voor het Huis van Overvloed gaat doen?
“Bert en ik, wij klussen altijd samen”, vertelt ze. “Thuis ben ik ook altijd aan het klussen.”Liesbet Rabbinge in het Huis van Overvloed Op de vraag of ze zich wellicht als interieurontwerper gemeld heeft bij de interieurgroep, schudt ze haar hoofd. “Nee”, zegt ze. “ik vind het leuker om te klussen. Even iets anders dan waar ik normaal elke dag mee bezig ben. Ik houd wel van een beetje afwisseling.” Ze wijst naar de plinten van het Huis van Overvloed. “Die heb ik gemaakt.” Op het moment waarop ik haar spreek, staat ze met de verfkwast in de aanslag om de kozijnen van het huis te lijf te gaan.

Waarom doe jij mee met Huis van Overvloed?
“Ik vind het leuk om te klussen en ik vind het Huis van Overvloed een leuk idee”, stelt ze. “Ik gooi zelf zo min mogelijk weg. Ik vind het wel cool, dat het Huis van Overvloed voor niks gemaakt is. Zonder geld.”

Wat heb jij nog nodig, wat zoek jij? Misschien kan een lezer je wel helpen.
“Ik heb eigenlijk niet echt iets nodig”, zegt ze in alle bescheidenheid en na heel lang nadenken. En dat beantwoordt meteen ook de vraag: ‘Wat voor overvloed kom jij tegen in je werk en leven?’ Rest ons alleen nog haar hartelijk te bedanken: “Dank je wel, Liesbet, voor je hulp en je inzet!”

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]