Geen Huis maar Lichaam van Overvloed

De hele maand juli bouwt Iris Heuvelink samen met Pet van de Luijtgaarden aan een Lichaam van Overvloed in de Jaarbeurs van Utrecht.

“We willen op een positieve manier laten zien hoe ongelofelijk veel spullen wij hebben door van afgeschreven materialen een nieuw kunstwerk te bouwen”, vertelt Iris.

“Pet verzamelt verzamelingen en heeft meer dan 100 verzamelingen van duizenden spullen.”

Kunsthal
Afgelopen zomer had Pet van Luijtgaarden een tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam waar hij zijn spullen tentoonstelde. Vrijdag 7 juli gaan Pet en Iris samen met andere verzamelaars en vrijwilligers van start met het bouwen van een reus in de Jaarbeurs.

Meebouwen
“Op 7 juli hopen we dat het lichaam af is en vanaf dat moment stellen we het kunstwerk tentoon tot en met 22 juli”, aldus Iris. Zij ziet overeenkomsten tussen het project en het initiatief van het Huis van Overvloed. “Aangezien dit project met de filosofie van het Huis van Overvloed overeenkomt, ben ik benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen. We zoeken op korte termijn nog meer mensen die willen meebouwen, heb je misschien tips of ideeën?”, vroeg ze aan Juul Martin van het Huis van Overvloed.

Help mee!
We hopen met dit bericht, dat we mee kunnen helpen met het vinden van “handjes” voor het bouwen van Gulliver. Bekijk de video en de flyer. Mocht je zin en tijd hebben, reis dan vrijdag 7 juli naar de Jaarbeurs om mee te helpen. Of ga daarna naar de tentoonstelling. Die duurt tot en met 22 juli.

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]