Bouwen kan gewoon in de kou

Bouwverslag februari 2013

Vaak was het koud. Ijzig koud. Straffe noord- en oostenwinden teisterden de bouwplaats aan de Bemmelsedijk. Waaide het niet, dan sneeuwde het wel. Vroor het niet, dan dooide het terrein wel tot een grote modderpoel. En toch bouwden we door. Toch kwamen er een paar dagen per week genoeg mannen en vrouwen bij elkaar om door te werken.

De afgelopen maand hebben we de balustrade op het dak afgemaakt. Het is er nu veilig genoeg om op het dak uit te kijken naar de werkzaamheden aan de nevengeul. We werkten aan de kozijnen voor de deuren en ramen, deze zijn ondertussen geplaatst. Kozijnen die we van allerlei mensen kregen, gewoon omdat ze ze over hadden, of kunststof namen. We hebben de binnenwanden van pallets gemaakt en zijn nu bezig om ze te isoleren. Dat doen we met Metisse, een isolatiemateriaal gemaakt van gerecyclede kleding. 100 % duurzaam en voelt leker zacht aan de handen. Lars van Ginhoven was ooit een dealership gestart in dit product en moest daarvoor zakken vol afnemen. Hij heeft echter nooit echt werk gemaakt van deze handel en zo hield hij dus een boel isolatie over dat hij graag aan Huis van Overvloed gaf.

 

 

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]