Jan van de Veerdonk ondersteunt Huis van Overvloed

Jan van de Veerdonk heeft persoonlijk de koe bij de hoorns gepakt. Nadat hij bij een vergadering van het Huis van Overvloed in de Waarmakerij is geweest, heeft hij ons bruikbare materialen uit de afvalcontainer en de opslag van het bedrijf toegezegd.

Directeur Jan van de Veerdonk kent het Huis van Overvloed onder andere via een paar sleutelpersonen uit onze organisatie. Architect Ralf van Tongeren heeft contact met hem gelegd en is in het bedrijf gaan kijken naar het materiaal, dat eventueel voor de bouw van het Huis kan worden gebruikt.

Boomstammetjes

“Ik zag daar een twintigtal ruiten en een deur van een schuifpui staan, die we mogen gebruiken”, vertelt Ralf enthousiast. “Jan van de Veerdonk renoveert bovendien op dit moment een boerderij, waar ook geschilde boomstammetjes in de dakconstructie zitten die wij goed kunnen gebruiken voor de kolommen in het Huis van Overvloed.”

Schuifpui en ramen

Over

“We hebben vaak bouwmateriaal over”, zegt Jan. “Dat materiaal verzamelen we altijd, maar we hebben geen werf en slechts beperkte opslagcapaciteit. Dus wat dat betreft is het goed dat we elkaar op deze manier kunnen helpen.” Het bedrijf van Jan doet veel aan hergebruik van materialen, gebruikt liefst voor het milieu minder belastend materiaal en bekommert zich om de leefomgeving.

Kennis

In ons geval is Jan ook niet te beroerd om zijn kennis en ervaring in te zetten die nodig is voor de bouw en de planning van het Huis van Overvloed. “Zo kan ik mij voorstellen, dat we de helpende hand bieden bij het opzetten van een werkploeg, organisatorisch, en bij het berekenen van de werkuren die nodig zijn en het benodigde materiaal”, aldus Jan.

Ploegen

“Zo is het belangrijk, dat elke dag hetzelfde aantal mensen aanwezig is om te komen werken. Ik kan mij zo voorstellen, dat wij contact houden met twee personen die de organisatie op zich nemen. Dan kunnen er werkploegen van twee aan twee gevormd worden, waar mensen met ervaring en zonder ervaring elkaar de helpende hand bieden en ondersteunen.” Jan denkt dat het belangrijk is, dat de ploegen drie aaneengesloten dagen werken. Een briefing, een halve week voordat ze beginnen, zorgt ervoor, dat alles volgens planning verloopt.

Dubbelassige aanhangwagen

Aanhangwagen met dubbele assen

Andere hulp in de vorm van het uitlenen van een aanhangwagen met dubbele assen van het bouwbedrijf is nog zoiets waar wij als organisatie van de bouw van het Huis van Overvloed blij van worden. Mensen met een auto met trekhaak en krachtige motor let op!  Wij houden ons aanbevolen voor het gebruik ervan. Dan gaat het wel goed komen met de bouw in april 2012!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]