Huis van Overvloed transporteert recycled hout

Zaterdag 26 november 2011 is het dan zover. Na een aantal weken van plannen, afstemmen en slopen, kunnen we eindelijk het overgebleven hout van Lentmark #1 transporteren naar de Waarmakerij waar we het materiaal voorlopig opslaan, totdat we in 2012 kunnen beginnen met bouwen!

Het hout gebruiken we hoofdzakelijk voor de dakconstructie van het huis. Erg tof dus, dat de mensen van Lentmark #1 ons een grote stap in de juiste richting hebben geholpen.

2Switch

Maar laten we ook de mensen niet vergeten die het transport mogelijk hebben gemaakt. Lars van Ginhoven en Richard Hesse van 2Switch uit Arnhem hebben voor ons een mooie vrachtwagen met chauffeurs ter beschikking gesteld. Omdat ze het Huis zo’n mooi initiatief vinden en het aansluit bij hun missie: “Wij willen de wereld een beetje mooier maken, daarom hebben we van maatschappelijke verantwoordelijkheid ons werk gemaakt. Onze missie is de bijdrage die wij als 2Switch willen leveren aan het verbeteren van het milieu en de leefbaarheid in wijken en bijzondere mensen via zinvolle arbeid ontwikkelen naar zelfbewustzijn, zelfverantwoordelijkheid en zelfredzaamheid.”

Handjes

Tijdens het in- en uitladen helpen de chauffeurs Jan en Glenn ons dan ook gezellig een handje mee! Ook had Vincent Hijdra onze HvO’er Ronald laten weten dat hij mee wilde helpen. Zo maar, omdat hij het leuk vindt om dit soort lichamelijke inspanning te doen. Super, in een kort tijdsbestek van twee paar handjes naar zes ( HvO’ers Johan, Marcel en Ralf deden ook mee). Lars, Richard, Vincent, Jan en Glenn enorm bedankt voor jullie hulp en inzet!

VrachtwagenVrachtwagen met chauffeurLadenHelpende handBalken ladenVolle bakWelverdiende rustpauze WaarmakerijVoorraadMarcel zet de schouders eronder

Geef een reactie

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]