Handjes van de week: Mok Heijmerink

Handjes van de week MokHet is, gelukkig, een zonnige dag, als er weer een paar aan het zwoegen zijn bij het Huis van Overvloed. Ze scheppen zand, lopen met kruiwagens vol aarde de terp op, harken de bergjes zand aan tot een gelijke vlakte, terwijl de zweetdruppels op het voorhoofd staan.

Mok Heijmerink is een voorbeeld van wie er allemaal kunnen mee helpen bij het bouwen van het Huis van Overvloed: iedereen dus! Wij hebben haar gevraagd of ze wat wil zeggen in de nieuwe rubriek op deze website: Handjes van de week.

Motivatie
Mok is grafisch ontwerper en heeft eerder meegewerkt aan de bouw van een ecohuis in het Ecodorp van Brabant in Boxtel. “Ik vind het leuk werk, ik vind initiatieven op het vlak van duurzame ontwikkeling te gek.” Zo omschrijft ze haar motivatie om mee te helpen.

Inspirerend
“We zijn altijd zo bezig met geld verdienen”, zegt ze. “Het is gewoon heel inspirerend, als dat omgedraaid wordt en er een initiatief is dat laat zien, dat het ook anders kan.”

Fysiek werk
Ze vindt het fysieke werk “heerlijk” en dat is te zien als ze met haar spade driftig zand opschept en in de kruiwagen slingert. “Het is gewoon te gek om te zien, wat er allemaal mogelijk is als je maar samenwerkt.” Bovendien voelt zij zich omringt door gelijkgestemden bij de bouw van het Huis van Overvloed.

Mede dankzij Mok ligt er nu een gedegen fundering voor het huis klaar. Hopelijk zien we haar nog vaak verschijnen. Bedankt Mok, voor je hulp!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]