Geen vorstverlet voor het Huis van Overvloed

Geen vorstverlet voor HvOMet een gevoelstemperatuur van min tien graden Celcius bikkelen Modest, Charles en Connor door voor het Huis van Overvloed. Voor hun geen vorstverlet. Nee, lekker door blijven bouwen.

Connor is zelfs speciaal vanuit Utrecht naar Nijmegen-Lent gekomen om een handje mee te helpen.

Meubelmaker

Deze stoere meubelmaker heeft vorige week voor het eerst gehoord over het huis via een andere meubelmaker die betrokken is bij HvO, Michiel. Volgende week is hij weer van plan om naar Nijmegen te komen om mee te bouwen. En over een paar maanden denkt hij voldoende ruimte te hebben om nog meer tijd te besteden aan het Huis van Overvloed.

Experimenteren

Ondertussen zagen, timmeren en experimenteren de heren er lustig op los. Charles probeert een stellage in elkaar te zetten voor op het dak, waarop we veilig de omgeving vanaf het huis kunnen zien. “Zodat we er niet af kukelen, zodra we op het dak staan”, legt hij uit.

Zaagmachine

Modest heeft zich ontfermd over de zaagmachine en gaat de pallets te lijf om ze op maat te zagen. Connor timmert de kozijnen vast. Zo heeft iedereen wel wat te doen. Ik stoor ze niet langer, vooral ook omdat ik niet gebouwd ben voor deze kou. Snel een paar foto’s en dan weer mijn warme auto in.

Waardeverbinder

Het bouwen aan het Huis van Overvloed blijft dus doorgaan, weer of geen weer. Kijk op de waardeverbinder als je wilt weten wanneer je eventueel kunt aansluiten en mee kunt helpen. Of misschien wil je gewoon even komen kijken en een praatje maken met de bouwers, dat kan natuurlijk ook. Wie weet hoe enthousiast je daarna wordt om alsnog een keer een handje toe te steken.

Alle hulp blijft welkom. In welke vorm dan ook.

Bouwen met min tien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen vorstverlet voor HvO

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]