Contouren van Huis van Overvloed zichtbaar

Tijdens de aftrap op 16 mei met een feestelijke opening in gezelschap van een groot aantal bezoekers van heinde en verre (sommigen kwamen zelfs helemaal vanuit Eindhoven kijken!) en wethouder Jan van der Meer, konden we de contouren van het Huis van Overvloed (HvO) al bewonderen. Opvallend is de hoogte van de vloer aangegeven met de houten balkjes. (zie foto’s)

Op 15 mei zijn Hugo van der Kallen (Arcus FD klussenbedrijf) en vaste medewerkers van het HvO Ronald Jansen en Ralf van Tongeren de 1e contouren van het huis gaan uitzetten. Ook de mannen van Mastermate Nijmegen kwamen nog een blik werpen op de bouwcontainer en op handen zijnde activiteiten. Na wat passen en meten en stellingen van Pythagoras toepassen stond het bouwvlak er. En nu op naar de officiële start van de bouw!

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]