Bizar! Bomen en water in plaats van bebouwbare grond

We krijgen een mooie uitdaging voor onze kiezen. Het door gemeente Nijmegen aan ons toegewezen stuk grond om te bouwen blijkt in de praktijk anders dan de theorie doet vermoeden. In plaats van een mooi stuk ‘lege, bouwbare’ grond, troffen we bomen en water aan. Een mooi voorbeeld van onverwachte tegenslag en het verschil tussen ‘de tekentafel’ en de realiteit.

We moeten nu: of een drijvend pand gaan maken, of bomen kappen voor dit duurzame project, of een andere lokatie vinden terwijl de bestemmingsplannen al niet meer gewijzigd zouden kunnen worden. Boeiend om samen met de gemeente weer een oplossing te bedenken. Spannend, want niemand weet hoe dit echt moet allemaal. Niet gek ook, want nog nooit heeft iemand dit gedaan. Bekijk de film en zie het zelf.

 

1 Reactie op Bizar! Bomen en water in plaats van bebouwbare grond

Geef een reactie

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]