Een heuse app voor het Huis van Overvloed

Het bedrijf dreamyourweb bouwt voor het Huis van Overvloed een applicatie als hulp bij de bouw. Thijs van Laar vertelt hoe hij en zijn team daarmee aan de slag zijn gegaan.

Het begon allemaal twee maanden geleden, toen Thijs de Waarmakerij binnen stapte en een rondleiding kreeg van Geert Breteler. “Hij liet mij ook meteen de tekeningen zien van het Huis van Overvloed. Dat was wel gaaf!” Via via kwam Thijs in contact met Juul. Het idee voor een app was al snel geboren.

Thijs van Laar van dreamyourweb

Overwaarde verbinder
“Voor het Huis van Overvloed zijn er mensen nodig, of ‘handjes’, zoals Juul het noemt. Verder zoeken jullie materiaal en gereedschap. En dat alles moet gecoördineerd worden”, legt Thijs uit. De overwaarde verbinder, zo noemt Thijs de applicatie die hij aan het bouwen is.

Leermoment
“Voor dreamyourweb betekent het bouwen van deze app een leermoment”, zegt Thijs. Op mijn vraag of het Huis dus als proefkonijn fungeert, schudt hij zijn hoofd. “Nee, het Huis van Overvloed is wel de initiator.”

Op maat
“Deze app is helemaal op maat gemaakt”, zegt Thijs. “Dat is ook onze specialiteit naar onze klanten toe.” Thijs heeft de applicatie geprogrammeerd en zijn 5 collega’s van dreamyourweb helpen mee aan het uitbouwen ervan. “We werken geheel Open Source”, zegt hij, “tenminste, het framework waarmee we werken is Open Source, de app zelf op dit moment nog niet helemaal. Want die is nog in ontwikkeling.”

Locatiegericht
Hij legt uit: “Er zijn heel veel initiatieven die alles met iedereen proberen te verbinden. Zo verdun je eigenlijk de kracht van de vragen die mensen hebben. Dat is dan ook het idee achter de overwaarde verbinder: als je een concreet project hebt, met concrete vragen, op een concrete locatie, kun je veel gerichter om hulp vragen. Daarom is onze app locatie gebaseerd.”

Scoop
Hij lacht als hij mijn gezicht vol onbegrip ziet en hij besluit de in aanbouw zijnde app op zijn laptop te laten zien. Ik heb een scoop! “Niemand heeft dit nog gezien, hoor. Alleen onze mensen van dreamyourweb.” Het blijkt een duidelijke site te zijn, waarop wij onze behoefte aan materiaal, ‘handjes’ en gereedschap kenbaar kunnen maken. Iedereen die wat kan leveren, kan reageren.

Binnenkort is de overwaarde verbinder bereikbaar via onze website.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Wat blijft, is de herinnering

We kunnen het terrein van het Huis van Overvloed weer schoon en in oude staat teruggeven aan de natuur en de gemeente Nijmegen. Het Terras van Overvloed is gesloopt en het puin, dat voor de fundering voor het Huis van Overvloed gebruikt is, is weggehaald. Avontuur Ons avontuur, dat het Huis van Overvloed heette, is voorbij en afgerond. Alles wat nog opgeslagen stond op het terrein is afgevoerd. We leveren deze mooie plek aan het meertje achter de Bemmelse Dijk bij Lent op, zoals we het hebben aangetroffen. Voetstappen Zo zouden we met alles in de wereld moeten omgaan: "Leave your footprints, take only pictures." Onze voetstappen spoelen in dit geval bij de eerste overstroming wel weg, zodra het overloopgebied klaar is voor het project "Ruimte voor de Rivier". Maar de foto’s en onze ervaring blijven. Wat blijft, is de herinnering.   … [Lees verder...]